Първата ракета на България Григор Димитров се изправя срещу световния №2

...
Първата ракета на България Григор Димитров се изправя срещу световния №2
Коментари Харесай

На живо: Григор Димитров - Карлос Алкарас, първият сет отиде на сметката на испанеца

Първата ракета на България Григор Димитров се изправя против международния №2 Карлос Алкарас във трогателен 1/8-финал на шампионата на твърда настилка от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона $.

Двамата са играли 3 пъти досега, като Гришо постоянно е бил от губещата страна. Нещо повече - най-хубавият български тенисист не е печелил даже сет против испанската машина.

По пътя към осминафиналите в Шанхай Григор Димитров преодоля Александър Вукич (Австралия) с 6:4, 6:3 и се наложи със 7:6(6), 6:4 против международния номер 14 Карен Хачанов, с което записа шестата си победа над съперник от топ 20 в международната класация за 2023 година. Алкарас пък победи Грегоар Байер с 6:2, 7:5 и имаше доста тежка борба с Даниел Еванс, в която въпреки всичко съумя да се наложи със 7:6(1), 6:4 и се класира за този стадий от конкуренцията.

Двубоят ще стартира към 13:30 часа, а  ТОПСПОРТ ще наблюдава онлайн всичко най-интересно в мача.

Григор Димитров - Карлос Алкарас  5:7, 0:0

ПЪРВИ СЕТ

Жребият дефинира Алкарас да сервира първи. Григор сложи своя противник напрегнат, докарвайки нещата до 30-30, само че испанецът взе идващите две точки, а с това и първия гейм на сметката си.

Българинът имаше много проблеми още в първия си сервис-гейм. Испанецът стигна до две точки за пробив, само че Гришо показва темперамент и изравни резултата. Алкарас от своя страна не трепна при подаването си и първата отмора пристигна при резултат 2:1 в негова изгода.

Димитров отговори уместно на предизвикването и също записа гейм на нула. 

ПРОБИВ! Григор Димитров проби в петия гейм!  Испанецът имаше проблеми със сервиса си в гейм №5 и Гришо се възползва по превъзходен метод, затваряйки частта при 30-40.

Първата ни ракета имаше известни усложнения при последвалото си подаване, само че в последна сметка пробивът беше вкоренен и Григор поведе с 4:2. Алкарас взе гейм №7 и още веднъж се приближи на единствено един разлика.
 Снимка 637365
Източник:

Гришо имаше сериозен миг в идващия гейм, откакто изостана с 0-30, но демонстрира волята си и с няколко неповторими сервиса обърна нещата и принуди испанеца да подава за оставане в първия сет. Алкарас се оправи със задачата и оцеля - 5:4.

Пробивът е върнат! Димитров сервираше за спечелването на първия сет, само че за жалост нервите на българина не устояха в основния гейм №10, Алкарас направи някои неповторими отигравания и върна пробива.

СЕТ ЗА АЛКАРАС! Испанският майстор вдигна доста равнището в заключителните акомпанименти на първия сет, взе подаването си, проби в 12-тия гейм и го затвори със 7:5 в своя изгода.

ВТОРИ СЕТ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР